So ein Ding anmeldte Ubuntu

I tirsdags anmeldte Nikolaj Sonne Ubuntu i So ein Ding.
Hele programmet kan ses her.

Min oplevelse var at det var en helt fair anmeldelse. Nikolaj gjorde det fra starten klart at anmeldelsen var på baggrund af hans 15 år som Windows bruger, 5 år som Mac bruger, og så en testperiode af Ubuntu på små 3 uger.

Der var derfor funktionaliteter fra både Mac og Windows han manglede i Ubuntu – og det vil der jo altid være når man skifter operativ system.
Personligt savner jeg muligheden for at holde ALT nede og flytte et vilkårligt vindue med musen, uden at skulle finde det pågældende vindues menu-linje, når jeg befinder mig på Mac eller Windows. Det er nok først når man skifter system, at man rigtig lægger mærke til de små features man bruger meget på sit favorit system.

Nikolaj løb også ind i nogle hardware problemer – og selvom det selvfølgelig er super ærgerligt at han har været uheldig med sin kombination af hardware og understøttelse i Ubuntu, så kunne han sikkert også have fundet noget hardware, som slet ikke ville være understøttet. Det er desværre ikke alt hardware, der er understøttet i Linux endnu…

Det som jeg bed mest fat i, i programmet, var dog afslutningen, hvor Nikolaj berørte problemstillingen at det nærmest er umuligt at købe en computer uden en medfølgende Windows licens…. Som han så poetisk udtrykker det:

Det svarer lidt til at gå ind til bageren og købe et brød og så ikke få lov til at komme ud med brødet før du også køber en spand Nutella.

Jeg glæder mig meget til at se hvad han ender med at gøre ved det!

Hvis du efter at have set programmet føler at du har mod på at prøve Ubuntu så kan det hentes her (den side har også en fin guide til hvordan du brænder en cd og hvordan installationen af Ubuntu foregår).
Hvis du skulle gå hen og få brug for hjælp til installationen, hjælp til at få din eksotiske hardware til at virke eller har brug for et tip til hvilke programmer der er bedst til at organisere dine billeder, så kan jeg varmt anbefale forumet http://ubuntudanmark.dk/forum/ . Her kan du altid få hjælp til dine Ubuntu relaterede spørgsmål.

One thought on “So ein Ding anmeldte Ubuntu”

  1. Tænk hvis Sonne havde fået en ubuntu udgave til en touch skærm, og han kunne drøne op og ned og til siderne med en finger – så var han nok blevet rigtig glad for ubuntu.
    -:)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.