Gulerodskage II

Jeg har tidligere henvist til denne opskrift på gulerodskage, men her følger en mere let-læselig (syntes jeg) udgave af opskriften.

Ingredienser

  • Sukker, 375 g
  • Solsikkeolie, 3 dl
  • æg, 4
  • Mel, 300 g
  • Kanel, 1 spiseske
  • Fint salt, 1 teske
  • Natron, 2 teske
  • Gulerødder (revne), 350 g
  • Flødeost naturel, 125 g
  • Smør (blødt), 50 g
  • Vanillesukker, ~ 2-3 drys
  • Flormelis, 250 g
  • Citronsaft fra ca. kvart citron.

Opskrift

Kagen

  1. Pisk sukker og olie sammen
  2. Slå æg ud og pisk i
  3. Tilføj mel, kanel, salt og natron, og rør godt sammen
  4. Skræl og riv gulerødderne, og rør dem sammen med dejen
  5. Smør et fad med lidt smør, og hæld dejen i
  6. Tænd ovenen på 175 °C, sæt fadet i ovenen og bag ca. 60 minutter.
  7. Når det er tid til at tage kagen ud, stik med kniv i kagen. Hvis der hænger dej på kniven er kagen ikke færdig.
  8. Tag fad ud og lad kagen køle af på en rist.

Frosting

  1. (Husk at tage smør ud af køleskab lidt tid før du skal bruge det, så det ikke er for hårdt at piske)
  2. Pisk flødeost og smør sammen. Tilsæt vanillesukker og flormelis og pisk
  3. Pres citronsaft i frostingen
  4. Pisk pisk pisk, indtil frostingen er helt ensartet (eller du ikke kan piske mere)
  5. Smør frosting over kagen (når kagen er kølet af!)

Velbekomme!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.