Lectio skema

Update (tilføjet august 2021): I skrivende stund ser det ud til at skema.click er den eneste fungerende løsning. De andre løsninger som nævnes nedenfor fungerer pt. ikke. Jeg skal forsøge at opdatere denne blog-post når/hvis der kommer ændringer.

Oprindelige blog-post:

Hvis du ikke er enten lærer eller elev på en skole der bruger Lectio, så er denne blog-post nok ikke så relevant for dig.

Photo by: Pexels

Hvis du er lærer eller elev på en skole som bruger Lectio savner du måske muligheden for at kunne eksportere dit skema fra Lectios webinterface til f.eks. din Google Kalender eller lignende.

Det har tidligere været muligt, men efter at Lectio (pga. GDPR) beskyttede alle deres sider, bl.a. skemaer, bag login virkede de værktøjer der var lavet ikke længere.

Der lader dog til at være mindst to tre værktøjer der virker – men de kræver begge en lille smule teknisk snilde og/eller tillid til fremmede på internettet.

LecToCal

https://github.com/Hanse00/LecToCal

Jeg har ikke selv prøvet dette værktøj, men det lader til at have været brugt rigtig meget. Det understøtter dog pt. ikke login til Lectio, som beskrevet i denne bug: https://github.com/Hanse00/LecToCal/issues/24

Men det er der råd for, se fix her: https://github.com/chubby1968/LecToCal

skema.click

https://github.com/soeren-b-c/lectio-skema-til-.ics-kalender

Jeg har ikke selv skrevet noget af koden til dette værktøj, men fordi jeg er glad bruger er jeg endt med at administrere kodens hjem på GitHub. Også her kræves en del teknisk snilde, men hvis du har brug for hjælp så giver jeg gerne en hånd. Du skal dog helst som udgangspunkt enten selv have en computer tændt 24 timer i døgnet, eller kende nogen der har. Hvis du ikke selv vil have en computer tændt døgnet rundt skal du være villig til at udlevere dine Lectio login-info til andre. Det kan der være mange problemer ved!

Hvis du er på god fod med administrationen på din skole kan du måske få dem til at oprette en dummy Lectio-konto, som du kan bruge til at logge ind og hente skemaer. Så slipper du for at udlevere dit personlige kodeord til andre.

Jeg står gerne til rådighed med hjælp, råd, vejledning og en plads på min computer hvis du har brug for det. Skriv en mail eller i kommentarerne nedenfor.

lectio.endnu.dk

Edit: redigeret og tilføjet nedenstående september 2019

https://lectio.endnu.dk/ tilbyder de også at gøre dit Lectio skema tilgængeligt i din personlige kalender.

Jeg har heller ikke brugt denne service selv, men det lyder til at virke.

Bemærk dog at

  • De har brug for dit Lectio kodeord. Det er det samme kodeord som du bruger til at føre fravær og indskrive årskarakterer. Hvis der skulle komme problemer med at andre end dig har rettet i fravær eller karakterer og du selv har givet dit kodeord væk ser det ikke så godt ud..!
  • De skriver at der på sigt vil komme et ønske om en lille betaling for brug af servicen.

Hvis du alligevel er villig til at give dit Lectio brugernavn og adgangskode væk til fremmede på nettet, så hjælper jeg dig gerne gratis med at få dit Lectio-skema i din personlige kalender. Send en e-mail, så finder vi du af det.

4 thoughts on “Lectio skema”

  1. Hej Søren

    Jeg har forsøgt at få din lectio kalender til at fungere og tænkte over hvordan sammenhængen mellem elev-id og brugernavn/password fungerer når vi ikke angiver hvilket elevid der hærer til hvilket søt af brugernavn og password i db.csv?

    Mvh David

    1. Hej David

      Der er faktisk ikke nogen direkte sammenhæng.

      Scriptet kigger efter dit skole-id i db.csv filen, og finder her brugernavn og kodeord. Da en bruger på en skole kan se skemaet for alle elever (og lærere) på skolen, behøver det ikke være samme bruger der logger ind og der bliver genereret skema for.

      Håber det er svar.

      Hvis du har problemer med at få scriptet til at fungere, så anmeld gerne “issues” her: https://github.com/soeren-b-c/lectio-skema-til-.ics-kalender/issues

  2. Hej Søren,
    tilbyder du stadigvæk at lave et ics-abbonnement hvis man sender de relevante oplysninger på en mail til dig?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.