Hvad koster et link?

Fra tid til anden – måske et par gange hvert 3. år – modtager jeg en mail fra et firma der gerne vil “skrive en artikel” til min (den du læser nu). Efter lidt dialog bliver det klart at de har en (eller flere?) klient(er) som gerne vil have “organiske” links.

Det er bl.a. krav fra deres side at det ikke fremgår af artiklen at den er sponsoreret, at links skal være “dofollow” og at artiklen skal blive permanent på bloggen (eller over en årrække).

Jeg er endnu ikke faldet i (eller er jeg?), men da det skete igen for et par uger siden blev jeg alligevel nysgerrig over hvad de var villige til at betale.

Lang historie kort, efter lidt dialog frem og tilbage blev jeg tilbudt 2200 kr. for en artikel som skulle blive på siden i minimum 2 år. Altså 1100 kr. pr. år, eller ca. 3 kr. pr. dag. Jeg fortsatte ikke dialogen lang nok tid til at se hvordan teksten i sådan en artikel kunne ende med at se ud.

One thought on “Hvad koster et link?”

  1. Hej Søren

    Det er ved at være nogle år siden, vi snakkede sammen i Ubuntu regi :-)

    Det var lige tilfældigt, at jeg hoppede ind på din blog igen, fordi jeg tænkte på de gamle Ubuntu dage. Men jeg arbejder jo meget med online marketing, og det der med at få links fra andre sider, er jo en rigtig vigtig disciplin indenfor SEO.

    Sådanne nogle artikler kan både være noget værre lort, men det kan også være ordentlige artikler, som er velskrevet og giver god værdi til læseren. Men det er MEGET forskelligt, afhængig af hvilket bureau som laver det.

    Dybest set er det jo ikke lovligt ifølge markedsføringsloven at have annoncering på sin blog/hjemmeside, uden at det fremgår tydeligt for læseren, at der er tale om sponsoreret indhold/reklame. Ikke at du umiddelbart skulle være i fare for at blive gransket af skat, men for bloggere der modtager en hel del penge for det, er det en risiko at gøre det og risikerer et skattesmæk :-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.