FynBus og QR koder

Mens jeg stod og ventede på bussen lidt uden for Odense i går fik jeg øje på nedenstående annonce fra FynBus i læskuret.

FynBus har fået udviklet en applikation til køb af busbilletter på mobile enheder. Den kan findes på mobilbillet.fynbus.dk. Så langt, så godt.

Problemet med deres annonce er QR koden (firkanten neders i venstre hjørne), som når den scannes henviser til www.mobilbillet.fynbus.dk (bemærk det ekstra www.). Denne hjemmesideadresse er bare ikke specielt brugervenlig, den giver nemlig blot en 404 http fejl.
Ups.

2 thoughts on “FynBus og QR koder”

  1. Så må vi håbe de har handlet deres QR-kode hos en udbyder som tilbyder dynamiske QR-koder, hvor url-link kan skiftes ud.

    Rigtig mange virksomheder begår den fejl, at de opretter QR-koder på “gratis” sites, hvor QR-koden er statisk. De gratis QR-koder kan bliver derfor koste både penge og goodwill. Når virksomheder opretter QR-koder via “gratis” udenlandske websites, hvor de ikke kender udbyder smider de deres gode navn og rygte til falds.

    Vælger QR-kode udbyder f.eks. at lægge reklamer ind mellem linket er det deres gode ret. Køber man licens til f.eks. http://www.zumoqr.dk har man sikkerhed for at url-linket kan rettes jf.Fynbus, og det er 100% reklamefri.

  2. Jeg ville da næsten håbe de selv har dannet QR koden, der er jo ikke noget proprietært og linket kan skrives direkte der i. Men de må lige se at få sat noget op til at videresende deres kunder til den korrekte side :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.