Hvad er det?

I går gik jeg langs Sortedamssøen, mellem Dronning Louises Bro og Fredensbro. Søen er dækket af is i øjeblikket, men der er noget ved isen undrer mig…


Ovenstående billede er taget fra ca. midt på søbreden på Nørrebro siden mod City siden. Det er det gamle Kommunehospital der ses i venstre side af billedet.

Det slog mig at isen var betydeligt tyndere i to spor på tværs af søen, og i et spor fra Nørrebro siden og op mod Dronning Louises Bro. Det kan være lidt svært at se det andet spor på billedet ovenfor, men det er der.

Nedenstående billede er taget fra Nørrebro enden af Dronning Louises Bro.

Jeg tror man kan udelukke at nogen har kørt en kane eller noget lignende over søen – men hvor kommer dette spor så fra? Går der nogle fjernvarmerør eller noget tilsvarende under søen?
Hvis der gør, burde de så ikke isoleres bedre, hvis det kan påvirke isdannelse på overfladen?

Men som du, kære læser, måske kan mærke, så sidder jeg og gætter. Jeg ved ikke hvad der har lavet disse spor i isen. Men det kan være der er nogen derude der gør og kan stille min nysgerrighed?

anyone… ?

One thought on “Hvad er det?”

  1. Jeg bor nær damhus søen, Langs breden er der et tygt spor af hvor isen er tynder i et mønstre der ligner giraf plætter. Det viser sig at det er på grund af de sten der er lagt på kanten under vandet, de reflektere mere lys ind resten af bunden og det er nok til at gøre isen betydeligt tynner. Jeg vil tro vi er ude i noget af det samme her, bare med et mere konsistent matriale, betong/plastik. Måske kan du se noget på et satelit foto fra om sommeren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.