“en dags tid hver halve år kan gøre det!”

Jan Erik Krøyer har skrevet en kommentar til mit indlæg om Linuxdag på Christiansborg. Jan Erik er forstander på Pederstrup Efterskole hvor de har brugt en Linux baseret tynd klient / server løsning i snart 6 år.

Det mest bemærkelsesværdige i hans kommenter er:

Vi bruger stort set ikke tid på support/vedligehold – en dags tid hver halve år kan gøre det!

Hvor mange tilsvarende institutioner (der benytter sig af en Microsoft baseret løsning) kan sige det samme? Ikke nogen er mit gæt!
Så for lige at skære det helt ud i pap, så alle kan være med. Den tid der spares på support / vedligeholdelse kan oversættes til løntimer der ikke skal betales – der er altså penge at spare! (De sparede penge er selvfølgelig ikke det eneste argument for en open source baseret løsning, men det skader jo altså ikke – specielt når man skal sælge ideen til beslutningstagerne, der måske ikke er helt stærke i de tekniske detaljer.)

Her er hele Jan Erik’s kommentar:

Hej

Du har fuldstændig ret – det kører bare. Vi har nu i snart 6 år kørt et klient/server system med succes.

Vi startede med noget virkeligt klient-skrammel vi havde fået gratis på et bryggeri!! og brugte pengene (små 10.000) på en lille server. Så fik vi besøg af Verner i et par dage, hev harddiske ud, satte netkort i og så var vi i luften…

Efterhånden er alle de gamle kasser skiftet ud med små lækre skotøjsæske-klienter, men det hele kører fortsat fantastisk.

Denne sommer går med en ny server – lidt overkill, for den gamle kører fint på 6. år, men nu har vi råd til at gå med livrem, så en ny må på banen.

Vi bruger stort set ikke tid på support/vedligehold – en dags tid hver halve år kan gøre det!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.