Android og Google Calendar problemer…

Træerne vokser ikke ind i himlen. Jeg er stødt på det første problem med min nye Android. Den indbyggede Google Calender applikation har problemer med at synkronisere med min kalender på nettet.
Jeg kan fint se min kalender og mine aftaler på telefonen og aftaler jeg opretter gennem det normale webinterface på min desktop bliver fint synkroniseret til min mobil. Men hvis jeg på telefonen opretter en ny aftale, så bliver den ikke synkroniseret tilbage til Google Calendar. Så når jeg vender tilbage til min desktop og surfer ind på www.google.com/calendar, så mangler mine nye aftaler fra telefonen. Det er jo langt fra optimalt!

Jeg har kigget lidt på nettet, og de eneste beskrivelser af tilsvarende problemer er rapporteret tilbage i 2008 og der ser ikke ud til at være en løsning. Er det bare mig der er uheldig, eller sidder der andre derude som løber ind i samme problem? Mere vigtigt, er der nogen der sidder med en løsning?

Jeg har slået synkronisering til (og fra og til igen…) og jeg har også forsøgt at slette alle kalender data på telefonen, som anbefalet her. Intet har hjulpet.

… indtil videre bruger jeg Google Calendar gennem browseren på mobilen, når jeg skal tilføje begivenheder eller aftaler til min kalender, selvom deres mobile webinterface er lidt tungere at danse med, end den dedikerede applikation.

25 thoughts on “Android og Google Calendar problemer…”

 1. Hej,

  Jeg fandt lige din blog på planet.opensource.dk

  Jeg har også købt en HTC Magic og oplever også lidt problemer, dog ikke helt dem du oplever. Min telefon kan sagtens synkroniserer begge veje, jeg oplever dog problemer med tiden på mine kalender poster.

  Når jeg laver et nyt “entry” i min kalender (på google’s hjemmeside) så ryger kalenderposten fint nok ned på min telefon, men tidspunktet for det nye “entry” er helt hen i vejret. Men jeg tror måske det er fordi at min kalender hos google er i en anden tidszone?

  Kan se at den har noget med taiwan holidays, ved ikke om det spiller ind?

 2. Nu har jeg så lige været inde på google calendar og set at den nu tilbyder at jeg kan skifte tidszone til København, håber at det løser noget af problemerne.

 3. Jeg havde samme issue, slettede alle data fra telefonen efter det link du gav. Pludselig kan jeg vælge hvilken kalender jeg vil gemme nyoprettede entries i. Hvis jeg vælger min Google Calendar, synkroniseres entries fint tilbage og kan ses wia webben. Det eneste jeg mangler er så at kunne vælge min Google Calendar som standard, så jeg ikke hele tiden skal vælge den.

 4. Jeg har bikset lidt med den kalender også, og har følgende lille ting du skal huske.

  Når du opretter en ny aftale på din fon, skal du sætte den rigtige kalender, det gør du under punktet [calendar] default står den til My Calender, som er den lokale kalender der kun gemmes kun på telefonen. Du skal sætte den til den en af dine online kalendre… så synkronisere den fint og automatisk tilbage.

  Jeg har endnu ikke fundet ud af om man kan sætte den defalut, så umiddelbart gætter jeg på at man skal sætte det hver gang man opretter en aftale. Problemet er at når man først har oprettet aftalen, så tror jeg ikke man kan flytte den til en online kalender.

  Håber det virker for dig, for det virker hos mig. P

 5. Hurra Hurra!

  Det virker jo! Mange tak Claus!

  Hvorfor det er lavet sådan forstår jeg dog ikke. Hvad er ideen med at have en aftale kun lokalt på telefonen, når nu synkronisering med Google Calendar er hele pointen?

  Men den lille skønhedsfejl kan jeg godt leve med!
  Tak igen! :D

 6. Jeg vil gerne have min kalenderuge til at starte med MANDAG i stedet for søndag, men jeg kan ikke se at jeg kan ændre dette nogle steder.
  Nogle gode ideer?
  I øvrigt synes jeg at MAGIC er den bedste Fon jeg har haft indtil nu :-)

 7. @Stig B
  Det problem har jeg også. Hvorfor kan ugen ikke starte med Mandag. Hvis nogle finder en løsning er jeg meget interesseret

 8. Ændring af uge så den starter med mandag:
  Start “Calendar”, tryk på Menu-tast, vælg Settings, Views og ret “First day of week”.

 9. Hej Søren

  Jeg er klar over at det er en ældre tråd det her, men har du fundet ud af hvordan man ændre første dag på ugen?
  jeg vil også høre om du har fundet ud af en lidt mere, praktisk løsning mht synkronisering af kalenderen? Så man ikke skal vælge kalender ved hver begivenhed man opretter.

  MVH

  Rasmus Berg

 10. Hmm hos mig tager den ikke højde for vintertid(tror jeg), for hvis jeg ændrer eller opretter en aktivitet på dagen den sker, så trækker calenderen på min htc tattoo en time af.. så f.eks hvis jeg ændrer “engelsk 8:15” til “Engelsk – vikar 8:15” vises det som “Engelsk – vikar 7:15”.. Dog kun i timerne før ca 10.. efter det kan den godt opføre sig.. tidsforskellen imellem dk og usa/google er 8-10 timer, kan dette være grunden?

  Også når jeg har sat den til at lave popup-reminder, så selv om jeg trykker “annuller alle”, så popper den op igen 10 minutter senere igen.. men kun på telefonen..!

 11. Hej…HTC Tattoo Android – bruger af Googlekalenderen som sync-platform så konen og jeg har styr på aftalerne.
  det tager alt for lang tid for vores kalender at vise dagsprogrammet – HVORFOR DET??????

  ab

 12. Efter at have brugt timer på at google efter et svar på hvorfor jeg hverken kunne få opdateret min outlook eller google calendar fra min HTC Tattoo fandt jeg endelig løsningen med de forskellige calendars du gemmer events i. Monster cheers for det.

  Jeg får dog ikke muligheden for at gemme en aftale i en specifik kalender når jeg opretter, men via Kalendere kan jeg fjerne flueben udfor standard My Calendar og derved sørge for at mine aftaler synces med f.eks google calendar.

  Thomas

 13. Well..

  Vil sige at man skal huske at gå ind i sine synkroniserings indstillinger på telefonen og vælge google som primær synkroniserings enhed ellers er det naturligvis klart at den ikke opretter forbindelse til google når den ikke har tilladelse :)

 14. Hej Alle

  Min google kalender er simpelthen væk på min HERO :( Jeg har altid brugt exchange men efter at jeg er gået over til Gmail skal jeg jo bruge den.

  Jeg kan heller ikke vælge i synkroniseringsindstillingerne at ville synkronisere kalender med google :(

  Nogen der har et fix?

 15. Hej Søren og alle jer andre.
  Jeg har netop fået ny android telefon og derfor indstalleret gmail-kalenderen. Er det rigtigt forstået at jeg kun kan plotte aftaler ind hver halve og hele time? Jeg har ledt og ledt men kan ikke finde “knappen”, hvis den findes, hvor det kan ændres.
  Hvis nogen kan hjælpe vil jeg være taknemmelig.
  Mvh.
  Helle

 16. Hej Helle

  Nu ved jeg ikke lige hvilken telefon du har, men på min (og de andre Android telefoner jeg har set) kan man sagtens vælge mere præcise tids-intervaller når man opretter begivenheder.

  Hvis jeg trykker på kalenderen og så trykker et sted og vælger “opret ny begivenhed”, så lige nedenunder begivenhedens titel kan jeg vælge start og slut tidspunkt, og jeg kan præcisere helt ned til minutter.

  Hvis du stadig ikke kan finde det, så prøv lige at skrive hvilken telefon og hvilken version af Google Calendar du bruger.

  Mvh.
  Søren

 17. Hey

  Faldt lige over bloggen her… Jeg kan ikke få mine kontaktpersoners (fra gmail) fødselsdag vist i min Android kalender…

  Kan nogen hjælpe mig??

 18. Hvis andet ikke virker skal abonnement opdateres hos Google, f.eks hvis man har fået nyt telefonnummer. Dette gøres i Google Calender -> Indstillinger -> Linket i toppen = opsætning til mobil.

 19. Pludselig kan jeg ikke rette og eller slette aktiviteter i min Google kalender.

  Med venlig hilsen
  Erik

 20. ”Kalender” i Android 4.0 kan synkronisere med Google Kalender begge veje.
  Det kan se ud som om den kun synkroniserer den ene vej, og det du skriver på telefonen ikke bliver synkroniseret – men så er det fordi du er kommet til at skrive i en af de andre kalendere (My calender, Samsung Calender m.m.) som vises med en lidt anden farve. Se ”Kalendere til visning” på telefonen. Når du opretter begivenheden har du mulighed for at vælge kalender. For at gøre det nemmere kan du under ”Kalendere til visning”, nøjes med at have sat flueben i Google Kalender (vist med din email).
  Vh. Ole Gam

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.