IT-valgmøde på mandag i København

Hvis du er i tvivl om hvor du skal sætte dit X til Europa-parlamentsvalget om tre uger, d. 7. juni, så er det jo oplagt at undersøge de forskellige partiers holdning til forskellige politik områder. Hvis IT-politik er vigtigt for dig og du er i København mandag aften så har du nu mulighed for at undersøge partiernes holdning til netop IT-politik…
Eller i hvert fald de partier som møder op. Om nogle af partierne mener at IT-politik er for lille et politikområde(!) eller om de godt ved at deres politik ikke kan bruges til at vinde stemmer kan jeg kun gætte om, men det er da pinligt at det, så vidt jeg kan se, kun er lidt over halvdelen af de partier, der stiller op til valget, som har haft mod til at sende en kandidat til mødet. Men det er jo deres beslutning… anyway:

Mandag d. 18. maj 2009 kl. 19 afholder IT-Politisk Forening, BSD-DK, DKUUG, KLID og SSLUG valgmøde med fokus på IT-politik. Det foregår på IT-Universitetet, Aud. 2, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Mere info i SSLUG’s mail arkiv. Mødet er åbent for alle og der er gratis adgang.

3 thoughts on “IT-valgmøde på mandag i København”

 1. Nu kan jeg ikke snakke for andre end Folkebevægelsen (som inviterede mig til at stille op for dem, til det her valgmøde), men der er simpelthen for få af kandidaterne og bevægelsens aktive folk i øvrigt (som undertegnede) der ved nok om området til at de følte de kunne stille op her – hvilket var grunden til at Rina spurgte om jeg kunne/ville.

  Desværre falder hele valgkampen her sammen med to eksamener fredag og mandag (hhv. 22. og 25. maj), og jeg kan desværre ikke afsætte tid til at læse op på de dele af EU-it-lovgivning som jeg er usikker på eller nå at få undersøgt nogle flere af variationerne i vores (kandidaters) EU-politik.

  Det ville ellers have været fedt at sidde i panelet, for Folkebevægelsen, med er af mine LinuxForum e.lign. t-shirts… =)

 2. Hej Frederik

  Jeg er ked af at høre at du ikke har tid pga. eksamen. Du ville helt sikkert få en god modtagelse iført Tux-wear :)

  Jeg ender jo også med at stemme på Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen.
  Men jeg mener at det er et demokratisk problem hvis et politik-område nedprioriteres eller ikke bliver debatteret, blot fordi det er kompliceret.
  Kunne man forestille sig en tilsvarende situation, hvor f.eks. EUs landbrugspolitik ikke blev debatteret fordi det er et meget indviklet politikområde?

  IT – politikken har meget stor indflydelse på rigtig mange menneskers liv og hverdag, og problemstillingerne forsvinder ikke af at blive ignoreret.

 3. Jeg (og alle dem fra Folkebevægelsen jeg kender) er helt enig, desværre føler i hvert fald Rina bare at hun ikke ved nok om emnet/emnerne til at ville stille op til en debat – netop fordi hun tager emnet alvorligt nok. (Jeg synes at kunne mindes at it-valgmøde for nogle år tilbage hvor en af partirepræsentanterne tilsyneladende knapt nok vidste hvad det der it-halløj var for noget… det ville altså være kedeligt hvis samme opførsel kom fra en fra Folkebevægelsen :/) Søren har jo netop stemt for øget brug af OpenSource og imod IPRED o.lign., så det er jo ikke fordi vi ved at [vores] politik ikke kan bruges til at vinde stemmer eller fordi vi ikke synes det er et vigtigt (eller underprioriteret) område… der er bare ikke kræfter (tid, penge, folk) til at vi kan være alle steder hele tiden. Desværre. :( Her ville det altså være lækkert at have adgang til en pengepose af den størrelse de større partier kan stille med, i stedet for at vende hver eneste øre…

  Men jeg mener at det er et demokratisk problem hvis et politik-område nedprioriteres eller ikke bliver debatteret

  Hele EU-problematikken/-erne bliver jo stort set ikke diskuteret her i Dannevang. Dét ville være en god start. Så kan vi diskutere IT-politik indenfor EU bagefter. :) Der kunne dog sagtens blive snakket meget mere IT-politik generelt, end der gør…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.