Endnu et svar fra DSB

Fredag d. 9. oktober fik jeg (efter en måneds ventetid og en enkelt rykker) endnu et svar fra DSB, i forbindelse med min tidligere henvendelse angående deres videregivelse af personlige oplysninger til 3. part.

Kort fortalt har DSB videregivet mit navn og min e-mail til Wilke (et analysefirma) for at Wilke kan udføre en brugerundersøgelse for DSB. Dette strider mod den aftale jeg har indgået med DSB S-More, hvor DSB lover ikke at videregive mine oplysninger.

Svaret jeg fik fra DSB følger her:

Hej Søren

I S-more videregiver vi under ingen omstændigheder de oplysninger, som vi ligger inde med om vores kunder. Vi har imidlertid indgået et samarbejde med Wilke i forbindelse med en kundeundersøgelse. Alle medlemmer i S-more, der har været logget ind indenfor de sidste 4 måneder, bliver tilbudt at være med i undersøgelsen. Formålet med undersøgelsen er, at vi kan blive endnu bedre til at servicere vores S-more-kunder. Af tekniske årsager kommer Wilke til at stå som afsender på e-mailen, men undersøgelsen omhandler udelukkende medlemskabet i S-more, og det er S-more som står bag undersøgelsen.

Som undskyldning på denne uklarhed i afsenderinformation, vil vi gerne sende dig et S-more klippekort til S-toget. Hvor ønsker du dette sendt til?

Med venlig hilsen

S-More
www.dsb.dk/s-more

Så hvis man har modtaget den oprindelige mail, ligesom mig, så kan det være der er et gratis klippekort at score, hvis man henvender sig og klager.

Jeg er dog ikke tilfreds med deres svar. De benægter at have videregivet mine personoplysninger, selvom det er tydeligt at det er det der er sket.

Mit svar til DSB (sendt i dag) kan læses her:

Hej S-More

Nej, det er simpelthen ikke godt nok. I skal ikke forsøge at gemme jer bag en “Af tekniske årsager kommer Wilke til at stå som afsender på e-mailen” formulering.

For det er ikke kun som afsender der står Wilke Online. Det handler også om at mailen er blevet afsendt af Wilke. Fra mail-header’en på den mail jeg har modtaget:

Received: from mail.wilke.dk (mail.wilke.dk [77.233.229.244])

Den oprindelige mail er altså afsendt af Wilke. For at de skal kunne sende en mail til mig må de have fået mit navn og e-mail et sted fra. I har altså videregivet mit navn og min e-mail adresse til Wilke. Om de skal bruge det til en kundeundersøgelse for jer eller noget helt 3. er jeg fuldkomment ligeglad med. I sidste ende har I videregivet oplysninger om mig til en 3. part, i klar modstrid med den aftale jeg har indgået med jer.

Jeg minder om at jeg på jeres hjemmeside har sat hak udfor:

Ja tak, jeg vil gerne modtage relevant information om ’S-more’ på e-mail. DSB S-tog videregiver ikke dine oplysninger, og du modtager kun information fra DSB S-tog

Der står ikke nogen undtagelse om at når det drejer sig om en brugerundersøgelse, så må I gerne videregive oplysningerne. Nej, der står “DSB S-tog videregiver ikke dine oplysninger, og du modtager kun information fra DSB S-tog“. I kan ikke løbe fra at I i dette tilfælde har videregivet mine personlige oplysninger.

Jeg syntes det er sølle at I forsøger at bestikke mig med et klippekort, og jeg syntes det ville klæde jer hvis I ville indrømme jeres fejl, i stedet for at tale udenom.

Mvh.
Søren Caspersen

2 thoughts on “Endnu et svar fra DSB”

  1. Må de så heller ikke lease deres servere, og have dit navn gem på dem – eller have dem helt outsourcet? Det ville jo også, iflg din definition ovenfor, være at give dem videre.
    Problemet er reelt nok, f.eks. har alle online services elendige terms & conditions, fordi der ikke er taget stilling til hostede services i f.eks. copyright, men de har jo bare købt en teknisk ydelse med at gennemføre en undersøgelse.

  2. Jeg syntes der er forskel på at lease servere og have data liggende på disse servere og så videregive oplysningerne.
    Man må antage at dem som man leaser serverne af ikke tilgår data (udover som del af leasing aftalen, måske i forbindelse med backup).

    Så jeg mener der er en forskel på at lease og så overdrag data. For jeg mener ikke der er tvivl om at DSB faktisk har overdraget mine persondata til Wilke.

    At DSB skriver at det stadig er DSB som står bag undersøgelsen giver jeg ikke meget for. En videregivelse af data er videregivelse, uafhængigt af motivet og der er ingen der skal prøve at bilde mig ind at Wilke ikke har fået en liste med navne og tilhørende mail-adresser som de kunne sende den oprindelige mail til.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.