Moralsk kompas

Kære internet,

jeg har brug for at du agerer moralsk kompas for mig. Jeg har modtaget en mail hvor jeg bliver spurgt om jeg nogensinde kom af sted til Grønland.

Svaret burde jo være et klart “Nej” da jeg ikke er flyttet til Grønland.
Men når det nu er fremmede der uopfordret spørger om noget på internettet, så er det vel ikke helt at lyve, hvis man fortæller dem en god historie, er det?
Specielt ikke hvis den gode historie indeholder isbjørne?

Konkret har jeg fået en mail som starter således (og ja, jeg er ganske bevidst om at jeg selv kan være ved at blive bundet en lidt for god historie på ærmet):

Hi Soren,

I just found your blog and was wondering if you ever moved to Greenland?

I am a producer on an American TV show and we are interested in finding someone who has moved there so please get in touch if you did!

Thanks,

Jeg antager at det er denne blogpost tilbage fra den første dag i april måned sidste år der henvises til.

Så kære internet, skal jeg svare ærligt som det er, eller skal jeg gribe denne chance for at udfolde mit fantastiske talent for creative writing, vel vidende at det måske ikke er det (helt) rigtige at gøre?

4 thoughts on “Moralsk kompas”

 1. Synes da bare du skal skynde dig at rejse derop – oplevelse for livet PLUS mulighed for dine 15 minutes :O)
  Desuden er det lidt som om alle mulige jeg kender er taget derop pt alligevel, så der må være noget at komme efter :O)

 2. Hi Soren,
  sorry for my curiosity, but the thing that is interesting for me is: why haven’t you finally moved to Greenland? You seemed to be quite decided to move there last year. I’m just interested in Greenland and more generally, in discovering unusual places in the world :)

  Best regards,
  Adam

 3. Hahahah, I didn’t look at the exact date of your post carefully :) Now it’s clear. I found your post just by accident, looking for some Greenland info, and that’s why I didn’t detect “bending the truth” ;)

  Kind regards,
  Adam

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.