Sikkerhed!

Martin spørger:

Men hvis du skulle pege på én grund, og det må ikke være pris, til at folk skulle vælge Ubuntu (eller anden linux distro), hvad ville det så være?

Mit svar er sikkerhed! Der er to store aspekter af it sikkerhed. Det ene er brugerens forståelse af systemet, det andet er software. En bruger der forstår mulige sikkerhedshuller vil være bedre i stand til at mindske sin egen risiko. Dette er fuldstændig uafhængigt af hvilket system der anvendes.
Det andet aspekt – software – er selvfølgelig vanskeligt at vurdere pga. de meget komplekse problemstillinger, men min vurdering er at Linux (og hermed også Ubuntu) er mere sikkert end Microsoft windows (og andre lukkede systemer). Listen over kendte sikkerhedshuller i Microsoft software, der har fået lov til at eksistere uden sikkerhedsopdateringer i ugevis, er lang…

Men i sidste ende handler software sikkerhed om tillid. Ingen almindelige brugere kan forstå og overskue alle programmer og koden der ligger bag. Jeg har det bedst med at opgaven med løbende at udarbejde sikkerhedsopdateringer varetages i en åben proces (som det sker med open source) og ikke under lukkede forhold, hvor udarbejdelse af og kontrol med sikkerhedsopdateringer er begrænset til nogle få udvalgte medarbejdere indenfor et enkelt firma.

One thought on “Sikkerhed!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.