Terrorliste uden terrorister?

Alle syv tiltalte frifundet i t-shirtsag – dr.dk/Nyheder/Indland

PFLP og FARC er på (bl.a.) EU’s liste over terror organisationer. Det skal ikke benægtes at de to organisationer udfører ugerninger, men byretten finder at ugerningerne ikke er at betragte som terror.
Så vi har en liste over terror organisationer hvor nogle af organistionerne ikke udfører terror. Det er da et problem! Hvodan kommer man så på EU’s liste over terror organisationer? Det er jo nok her problemet ligger – for det er ikke en velovervejet objektiv gennemgang af hver organisation der får den på (eller af) listen. Der er tale om lyssky byttehandler mellem forskellige lande for netop at få deres største modstandere på disse terror lister.

For i bund og grund er det meget svært at afgøre hvem der faktisk er terrorister. Hvem der for nogen er terrorist er for andre frihedskæmpere – udtrykkene terror og terrorisme er blevet udvandede og benyttes i mange sammenhænge til at retfærdigøre handlinger vi ellers ville stoppe op og stille spørgsmålstegn ved. Men så snart der bliver smækket et “Terrorist” stempel på et eller andet er der ingen der stiller spørgsmål… for man støtter jo ikke terroristerne, vel?

Men i denne omgang må EU’s terrorliste og Lene Espersen altså se sig slået. Det kan forhåbentligt give os en debat om hvad vi egentlig opfatter som terror og terrorisme.

Og husk nu: “If you don’t read my blog, the terrorists have already won!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.