Mere tronfølgelov

Jeg er blevet overtalt til ikke at stemme ja til tronfølgeloven, som jeg ellers tidligere havde planlagt.

Primært er jeg blevet ‘presset’ af min kæreste – og jeg gør jo altid hvad min kæreste siger…?

Jeg har også kigget mig lidt omkring på nettet, og bl.a. fundet nedenstående af nogen folk, som helt sikkert er bedre inde i de juridiske detaljer end jeg er (min fremhævelse):

Den af regeringen valgte fremgangsmåde kan formelt og juridisk ikke kaldes grundlovsstridig, da ændringen af tronfølgeloven sker efter reglerne om grundlovsændring i grundlovens § 88, men fremgangsmåden er et unødvendigt fiksfakseri, der alene har det formål at få ændringen af tronfølgeloven til at se ud, som om man ikke ændrer grundloven – selv om det er det, man gør. Ofrene for denne fremgangsmåde er kommende generationer af grundlovslæsere, der nu skal lære, at grundlovens ord om tronfølgen er i strid med retstilstanden.

Fra http://ft.dk.

Endelig opfordrer Enhedslisten til at stemme blankt eller skrive REPUBLIK NU! på stemmesedlen.

Der findes også en Republik Nu! Facebook gruppe for de unge og smarte…

… og så opfordrer ekstrabladet i øvrigt til et nej

2 thoughts on “Mere tronfølgelov”

 1. Der findes 100 vis af argumenter for at stemme blankt eller nej, mens politisk korrekthed er det eneste for et ja.
  Ligestilling giver ingen mening i et kongehus, som ikke er ligestillet med os andre, og så skulle Henrik også være konge, hvis det var tilfældet.
  Men værst af alt er regeringens misbrug af vores skattekroner, på en ensidig jakampagne, 7, 5 million og hertil skal vel lægges yderligere 100 millioner til valgets afholdelse, ekstra valgkort, valgtilforordnede etc.
  Alt sammen for noget ret ligegyldigt som tidligst kan få betydning om 80 år når de fleste af os alligevel er borte.
  Man prøver at liste det igennem uden debat, for så siden at klunne prale af at have ændret grundloven….. narcisisme, og håb om en plads i historiebøgerne.
  Hvis denne afstemning ikke var knyttet til EPvalget ville vel nok ca. 10% stemme, det er selv tilhængerne jo enige om og det er i grundlovens ånd at ,afstemningen skal have en væsentlighed i sig selv til at få folk til at møde op.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.